Malt

Multi tool use
Multi tool use






Bygg-malt.


Malt er ei matvare laga av korn som har spirt og så tørka. Som oftast bruker ein bygg til å laga malt ettersom det inneheld mykje enzym.[1]
Vidare kan ein trekkja ut maltekstrakt der ein skil sukkeret frå kornet. Malt er rikt på sukker (mono- og disakkarid) og B-vitamin.


Ein bruker særleg malt til ølbrygging og til å laga andre alkoholdrikkar, som whisky. Det blir også brukt til å laga eddik, bakevarer, drikkar som milkshake og vørterøl, og dessertar og godteri som mämmi eller Maltesers.



Maltekstrakt |




Maltekstrakt av bygg som ein av ingrediensane når det vert laga bagelar.


Maltekstrakt er ein søt substans som blir brukt som kosttilskot.[2] Det var populært i første halvdel av 1800-talet som tilskot til arbeidarklasseborn i byane i Storbritannia, sidan kosten deira ofte mangla vitamin og mineral. Ungane vart gitt tran av same grunn, men den smakte så dårleg at den vart blanda ut med maltekstrakt.



Kjelder |



  • Denne artikkelen bygger på «Malt» frå Wikipedia på bokmål, og «Malt» frå Wikipedia på engelsk den 27. mars 2011.




  1. www.beerbrewing.com


  2. British pharmaceutical codex. Pharmaceutical Society of Great Britain. 1907. s. 401–404. Henta 2011 Mar 28. The extract is given to children and adults for its nutritive properties. ... Extract of malt is used as a vehicle for the administration of cod-liver oil (see Extractum Malti cum Oleo Morrhuae), ... 



Spire Denne matartikkelen er ei spire. Du kan hjelpe Nynorsk Wikipedia gjennom å utvide han.






cPDKl3GVY0IFD mgUcao9a3Ar6XbE4 g UcQuBtdIFn bw7bzhQWMA Ttg7VbUJYVPseHaKibtReiO IUBppelckwlVOhP o,x44,Fbv VV
63J0KyL9 8II52 grLr3oRNphxr9yoZy580lq,Yq,T5ko5

Popular posts from this blog

Bruad Bilen | Luke uk diar | NawigatsjuunCommonskategorii: BruadCommonskategorii: RunstükenWikiquote: Bruad

Færeyskur hestur Heimild | Tengill | Tilvísanir | LeiðsagnarvalRossið - síða um færeyska hrossið á færeyskuGott ár hjá færeyska hestinum

Chléb Obsah Etymologie | Pojmy při krájení bochníku nebo pecnu chleba | Receptura a druhy | Typy českého chleba | Kvalita chleba v České republice | Cena chleba | Konzumace | Postup výroby | Odkazy | Navigační menuDostupné onlineKdo si mastí kapsu na chlebu? Pekaři to nejsouVývoj spotřebitelských cen – Český statistický úřadDostupné onlineJak se co dělá: Chleba4008364-08669