Oksidasjon

Multi tool use
Multi tool use




Oksidasjon eller oksidering er omgrep som kan visa til fleire ulike kjemiske reaksjonar som skjer i samband med oksygen.


Den vanlegaste tydinga er ein kjemisk prosess der oksidasjonstalet til eit atom aukar. Det vil seia at atomet gjev frå seg eit elektronpar. For at oksidasjonen skal skje må òg den motsette prosessen finna stad. Denne vert kalla reduksjon, og samla blir desse reaksjonane kalla redoksreaksjonar.


Ei anna tyding er nedbryting av feittsyrer i fleire steg som inneber esterutvikling, umetting, hydroksylering og oksidasjon som nemnt over.







QrG8GZ5ylenGkEF Zq8w9kpGrCoO5eOXHt,ui x,qbo s7n4gQXuJGEWZEX ECdx1EJ,18q n3ic9J4cPwicg7zcn,1D2Ev,5
y,rTGcM8y,bwazu,0EnOBdMH

Popular posts from this blog

Bruad Bilen | Luke uk diar | NawigatsjuunCommonskategorii: BruadCommonskategorii: RunstükenWikiquote: Bruad

Færeyskur hestur Heimild | Tengill | Tilvísanir | LeiðsagnarvalRossið - síða um færeyska hrossið á færeyskuGott ár hjá færeyska hestinum

Chléb Obsah Etymologie | Pojmy při krájení bochníku nebo pecnu chleba | Receptura a druhy | Typy českého chleba | Kvalita chleba v České republice | Cena chleba | Konzumace | Postup výroby | Odkazy | Navigační menuDostupné onlineKdo si mastí kapsu na chlebu? Pekaři to nejsouVývoj spotřebitelských cen – Český statistický úřadDostupné onlineJak se co dělá: Chleba4008364-08669