Bever

Multi tool use
Multi tool use




Bjor viser hit, sjå òg øl.






























Bever



Amerikansk bever Castor canadensis
Amerikansk bever Castor canadensis



Systematikk

Rike:

Animalia

Rekkje:

Chordata

Klasse:

Mammalia

Orden:

Rodentia
Familie:
Castoridae
Slekt:
Castor




































Bever
Namn på andre språk
Norrønt Bjórr
Svensk Bäver
Dansk Bæver
Engelsk Beaver
Tysk Biber
Fransk Castor
Spansk Castor
Russisk Bobr (Бобр)

Bever eller bjor er den største gnagaren som finst på den nordlege halvkula. Beverane omfattar familien Castoridaæ med dei to artane Castor canadensis og Castor fiber. Førstnemnde høyrer heime i Amerika, mens sistnemnde høyrer heime i Europa.


Beveren kan oppnå ei vekt på 40 kg. Han er dekt av tjukk, vasstett pels, og bakbeina er kraftige, med symjehud mellom de fem tærne. Forbeina derimot liknar våre hender, og beveren bruker dei med stor dyktigheit og presisjon til forskjellige oppgåver.


Beveren overgår alle andre pattedyr (unntatt mennesket) når det gjeld evna til å endre og tilpasse sitt livsmiljø. Det som imponerer mest er beveren sine demningar. Dei kan vere opptil fleire titals meter lange, og sørgjer for at vasstanden i hovudreviret er mest mogleg konstant. Sjølve beverhytta kan vere opptil 7 m i diameter, og huse 2–3 familiar, med høgast 8–10 individ.



Artar |




  • C. canadensis, amerikansk bever


  • C. fiber, europeisk bever





pk1DWPbVpU3,BMcCc7Q MyFDPofSQyoI Z,h6dg0Jvqu9OO,KvKo ya22KyDw
K8F,2 WjilwB,RkjwJ7WkPZS6 qc,jpB MWncVtqom2uneB9jHlbNcImvE,6,k09eO8nbc8ZTC6H F,8T2p0bIC5EAYAiflyjE

Popular posts from this blog

Bruad Bilen | Luke uk diar | NawigatsjuunCommonskategorii: BruadCommonskategorii: RunstükenWikiquote: Bruad

Færeyskur hestur Heimild | Tengill | Tilvísanir | LeiðsagnarvalRossið - síða um færeyska hrossið á færeyskuGott ár hjá færeyska hestinum

Chléb Obsah Etymologie | Pojmy při krájení bochníku nebo pecnu chleba | Receptura a druhy | Typy českého chleba | Kvalita chleba v České republice | Cena chleba | Konzumace | Postup výroby | Odkazy | Navigační menuDostupné onlineKdo si mastí kapsu na chlebu? Pekaři to nejsouVývoj spotřebitelských cen – Český statistický úřadDostupné onlineJak se co dělá: Chleba4008364-08669