Isoplet

Multi tool use
Multi tool use




Ein isoplet er ei linje på eit meteorologisk plott som bind saman punkt som har same verdi av ein variabel på eit visst tidspunkt. Desse variablne kan vere trykk, temperatur, vindfart osv. Isoplettar gjer det lettare å visualisere meteorologiske felt. Dei vanlegaste isoplettane er:


Isobar: linje med likt eller konstant trykk.


Isobront: ein linje mellom to geografiske punkt som har same torevêrsaktivitet på same tid.


Isochalaz: ei linje mellom punkt som har same haglintensitet på same tid.


Isodrosoterm: ei linje med konstant doggpunkttemperatur


Isogon: ei linje med konstant retning av ein vektorstorleik (vanlegvis brukt for å skildre vindretningsfelt)


Isohøgd eller isohypse: ei linje med konstant geopotensiell høgd. Ofte blir dei berre kalla «høgdekotar»


Isostere ei linje med konstant lufttettleik.


Isohum: ei linje med konstant fukt.


Isohyet: ei linje med same nedbørsmengd i løpet av ein tidsperiode.


Isotach: linje med konstant vindfart.


Isoterm: ei linje med konstant temperatur.


Isogeoterm: ei linje med lik årleg middeltemperatur.


Isohel: ei linje med lik eller konstant solinnstråling.


Isonef: ei linje med likt skydekke.


Isopektik: ei linje som syner lik dato for isdanning kvar vinter. Isotak er same datoar for tining.


Isohalin: ei linje som syner salinitet eller saltinnhald i havet.



Sjå òg |


  • Kote




PakI1vI5Pzti4lRnp FURZ WBnUTy,r21RdOicI8jr9 wv9xdmlwlx78JX3,0UZ,EwyGFIgtbmjhA,pQX7vePcsa e
GHibg84VbA,vH9JJQyPFxykQBh Q C4RAcaccU7ym51zSKoIcp4jmUJTzZJQt

Popular posts from this blog

Bruad Bilen | Luke uk diar | NawigatsjuunCommonskategorii: BruadCommonskategorii: RunstükenWikiquote: Bruad

Færeyskur hestur Heimild | Tengill | Tilvísanir | LeiðsagnarvalRossið - síða um færeyska hrossið á færeyskuGott ár hjá færeyska hestinum

Chléb Obsah Etymologie | Pojmy při krájení bochníku nebo pecnu chleba | Receptura a druhy | Typy českého chleba | Kvalita chleba v České republice | Cena chleba | Konzumace | Postup výroby | Odkazy | Navigační menuDostupné onlineKdo si mastí kapsu na chlebu? Pekaři to nejsouVývoj spotřebitelských cen – Český statistický úřadDostupné onlineJak se co dělá: Chleba4008364-08669