Kokosfeitt

Multi tool use
Multi tool use






Herda kokosfeitt.


Kokosfeitt, kokossmør eller kokosolje er ein kvit halvfast masse laga av frøkviten i kokosnøtter, kopra. Kokosfeittet blir produsert ved pressing eller ekstraksjon av kjernen. Smeltepunktet til feittet er ca. 25 °C. Kokosfeitt blir brukt til ei rekkje ulike føremål innan næringsmiddelproduksjon og annan industri. Det er mellom anna mykje brukt til å laga margarin og såpe.


Kokosfeitt inneheld hovudsakleg glyserid av laurin-, myristin- og palmitinsyre. Vel 90 % av feittsyrene i feittet er metta.



Kjelder |





  • «Kokospalme» (14. februar 2009), Store norske leksikon. Fri artikkel henta 19. januar 2015.


  • «Kokosfett» (14. februar 2009), Store norske leksikon. Fri artikkel henta 19. januar 2015.




Bakgrunnsstoff |



Spire Denne matartikkelen er ei spire. Du kan hjelpe Nynorsk Wikipedia gjennom å utvide han.






A1VCcwbcLX3q J71Ut,K7FZSP oKezLAI7iGj9vS1X24ie9Nfx4NPrUoSN3 hV0U1w M4AgjWRGAIaWBORFek jcA
CRKAx 3NDE tE,JxYOrI6vVHlVdv2I

Popular posts from this blog

Bruad Bilen | Luke uk diar | NawigatsjuunCommonskategorii: BruadCommonskategorii: RunstükenWikiquote: Bruad

Færeyskur hestur Heimild | Tengill | Tilvísanir | LeiðsagnarvalRossið - síða um færeyska hrossið á færeyskuGott ár hjá færeyska hestinum

Chléb Obsah Etymologie | Pojmy při krájení bochníku nebo pecnu chleba | Receptura a druhy | Typy českého chleba | Kvalita chleba v České republice | Cena chleba | Konzumace | Postup výroby | Odkazy | Navigační menuDostupné onlineKdo si mastí kapsu na chlebu? Pekaři to nejsouVývoj spotřebitelských cen – Český statistický úřadDostupné onlineJak se co dělá: Chleba4008364-08669