Skip to main content

Prah Sklici in opombe | Viri | Navigacijski meniCOBISSrazširi4057011-300574763

Multi tool use
Multi tool use

ŠkrbineZrnati materiali in druge snovi


zrakudelcivetruindustrijikozmične materijepelodkoželastekstilnapapirnata










(function()var node=document.getElementById("mw-dismissablenotice-anonplace");if(node)node.outerHTML="u003Cdiv class="mw-dismissable-notice"u003Eu003Cdiv class="mw-dismissable-notice-close"u003E[u003Ca tabindex="0" role="button"u003Eskriju003C/au003E]u003C/divu003Eu003Cdiv class="mw-dismissable-notice-body"u003Eu003Cdiv id="localNotice" lang="sl" dir="ltr"u003Eu003Cdiv style="text-align:right; font-size:80%; margin-right:12px;"u003Eu003Ciu003EDelovanje in razvoj Wikipedije omogočajo vaši u003Ca href="https://foundation.wikimedia.org/wiki/Zbiranje_prispevkov" class="extiw" title="wikimedia:Zbiranje prispevkov"u003Eprispevkiu003C/au003E!u003C/iu003Eu003C/divu003Eu003C/divu003Eu003C/divu003Eu003C/divu003E";());




Prah




Iz Wikipedije, proste enciklopedije






Jump to navigation
Jump to search



Prah so drobni, v zraku lebdeči delci s premerom, manjšim od 0,01 milimetra.


Prah nastaja ob vetru od preperele zemlje in kamnin, ob zgorevanju (zlasti v industriji), z vpadanjem kozmične materije v zemeljsko atmosfero in podobno. Tudi pelod (»cvetni prah«) rastlin lebdi v zraku. Prah v človekovih bivališčih je večinoma sestavljen iz organskih snovi - poleg peloda so v njem še ostanki kože in las ljudi ter domačih živali, tekstilna in papirnata vlakna ter drobci drugih materialov v tem okolju.[1]



Sklici in opombe |




  1. Kathleen Hess-Kosa, Kathleen (2002). Indoor Air Quality: sampling methodologies, str. 216. CRC Press.



Viri |



  • Veliki splošni leksikon, CD-ROM, DZS, Ljubljana, 2005 ISBN 86-341-3085-1 (COBISS)









Vzpostavljeno iz »https://sl.wikipedia.org/w/index.php?title=Prah&oldid=4890358«










Navigacijski meni



























(window.RLQ=window.RLQ||[]).push(function()mw.config.set("wgPageParseReport":"limitreport":"cputime":"0.076","walltime":"0.117","ppvisitednodes":"value":138,"limit":1000000,"ppgeneratednodes":"value":0,"limit":1500000,"postexpandincludesize":"value":5060,"limit":2097152,"templateargumentsize":"value":196,"limit":2097152,"expansiondepth":"value":6,"limit":40,"expensivefunctioncount":"value":0,"limit":500,"unstrip-depth":"value":0,"limit":20,"unstrip-size":"value":352,"limit":5000000,"entityaccesscount":"value":1,"limit":400,"timingprofile":["100.00% 100.765 1 -total"," 35.86% 36.136 1 Predloga:Normativna_kontrola"," 31.50% 31.736 1 Predloga:Stub"," 26.37% 26.567 1 Predloga:Predloga_za_škrbino"," 23.59% 23.770 1 Predloga:Navpolje"," 8.10% 8.162 1 Predloga:For"," 6.91% 6.967 1 Predloga:Opombe"," 2.61% 2.633 1 Predloga:Razpov"," 2.22% 2.236 1 Predloga:COBISS"],"scribunto":"limitreport-timeusage":"value":"0.022","limit":"10.000","limitreport-memusage":"value":917399,"limit":52428800,"cachereport":"origin":"mw1265","timestamp":"20190411042522","ttl":2592000,"transientcontent":false);mw.config.set("wgBackendResponseTime":93,"wgHostname":"mw1254"););r YcEuAJIpnGiwx7HW1jULApxzjgp9 SP
FcuBik3QUz002E P3iu

Popular posts from this blog

Bruad Bilen | Luke uk diar | NawigatsjuunCommonskategorii: BruadCommonskategorii: RunstükenWikiquote: Bruad

Færeyskur hestur Heimild | Tengill | Tilvísanir | LeiðsagnarvalRossið - síða um færeyska hrossið á færeyskuGott ár hjá færeyska hestinum

Chléb Obsah Etymologie | Pojmy při krájení bochníku nebo pecnu chleba | Receptura a druhy | Typy českého chleba | Kvalita chleba v České republice | Cena chleba | Konzumace | Postup výroby | Odkazy | Navigační menuDostupné onlineKdo si mastí kapsu na chlebu? Pekaři to nejsouVývoj spotřebitelských cen – Český statistický úřadDostupné onlineJak se co dělá: Chleba4008364-08669