Skip to main content

Brod Literatua | Im Netz | NavigationsmenüCommons: Brotwww.gesund.co.at Brod & Gebäck

Multi tool use
Multi tool use

Wikipedia:Dialektangabe fehlerhaftBrotBackware


ahd.DagDroadMöhWossaGerm










(function()var node=document.getElementById("mw-dismissablenotice-anonplace");if(node)node.outerHTML="u003Cdiv class="mw-dismissable-notice"u003Eu003Cdiv class="mw-dismissable-notice-close"u003Eu003C/divu003Eu003Cdiv class="mw-dismissable-notice-body"u003Eu003Cdiv id="localNotice" lang="bar" dir="ltr"u003Eu003Cdiv style="border: 1px solid #bbb;background-color:#CEF6F5;color:#000000;padding:0.5em;margin:0.3em 0em 0.3em 0em;font-size:110%;"u003Eu003Cbu003ESchon gewusst? u003Ca href="/wiki/Boarisch" title="Boarisch"u003EBairischu003C/au003E ist älter als Hochdeutsch!u003C/bu003Eu003Cbr /u003En→ Während die deutsche Schriftsprache im 15./16. Jh. entstanden ist, sind die ältesten u003Ca href="/wiki/Oidboarisch" title="Oidboarisch"u003Ealtbairischenu003C/au003E Texte aus dem 8. Jahrhundert.u003C/divu003Eu003C/divu003Eu003C/divu003Eu003C/divu003E";());




Brod




Aus Wikipedia






Zur Navigation springen
Zur Suche springen



Der Artikl is im Dialekt Weanarisch gschrim worn.



Vaschiedane Brodsoatn




Fladnbrod, naan, aus Indien


Brod (dt.: Brot, ahd.: prôt) is a hoidboas Lebmsmiddl, des wos aus an Dag aus gmohlanan Droad (Möh), Wossa und diversn Zuatatn aussabockn wiad. Dazua wiad oft Germ oda Sauadag ois Treibmiddl vawendd, wos des Brod locka mochd. Es gibd owa a Fladnbrod, des wos ohne Treibmiddl gmochd wiad.


Brod zöhd zu de Grundnohrungsmiddl und zu dena ötasdn zuabereitedn Lebmsmiddl. Es lossd se bis in de Jungstazeid zruckvafoing. S feste Aissare vom Brod hoassd Rindn, s Innare Schmoin. Waun ma Brod stoak zaklanad, daun kriagd ma Bräsln.



Literatua |


  • Hans Jürgen Hansen (Hrsg.): Kunstgeschichte des Backwerks. Geschichte und Entwicklung der Gebäckarten und ihrer Formen. Stalling Verlag, Hamburg, Oldenburg 1968.

  • Heinrich Eduard Jacob: Sechstausend Jahre Brot. Rowohlt Verlag, Hamburg 1954. (Das Standardwerk) ISBN 978-3-922434-74-0

  • Irene Krauß: Heute back’ ich, morgen brau’ ich…. Dt. Brotmuseum, Ulm 1994, ISBN 3-926186-05-4

  • Susan Seligson: Brot. Eine Kulturgeschichte für Leib und Seele. Claassen Verlag, Minga 2002, ISBN 3-546-00343-8

  • Georg Kretzschmar, Das Brot – Mythologie, Kulturgeschichte, Praxis, Flensburger Hefte Verlag, Flensburger Hefte 79, ISBN 3-935679-28-9


Im Netz |



 Commons: Brot – Oibum mit Buidl, Videos und Audiodateien

  • www.gesund.co.at Brod & Gebäck



Vh „https://bar.wikipedia.org/w/index.php?title=Brod&oldid=693386“










Navigationsmenü



























(window.RLQ=window.RLQ||[]).push(function()mw.config.set("wgPageParseReport":"limitreport":"cputime":"0.020","walltime":"0.034","ppvisitednodes":"value":72,"limit":1000000,"ppgeneratednodes":"value":0,"limit":1500000,"postexpandincludesize":"value":756,"limit":2097152,"templateargumentsize":"value":49,"limit":2097152,"expansiondepth":"value":5,"limit":40,"expensivefunctioncount":"value":0,"limit":500,"unstrip-depth":"value":0,"limit":20,"unstrip-size":"value":0,"limit":5000000,"entityaccesscount":"value":0,"limit":400,"timingprofile":["100.00% 8.161 1 -total"," 59.80% 4.880 1 Vorlog:Dialekt-oben"," 38.86% 3.171 1 Vorlog:Commons"],"cachereport":"origin":"mw1262","timestamp":"20190409103401","ttl":2592000,"transientcontent":false););"@context":"https://schema.org","@type":"Article","name":"Brod","url":"https://bar.wikipedia.org/wiki/Brod","sameAs":"http://www.wikidata.org/entity/Q7802","mainEntity":"http://www.wikidata.org/entity/Q7802","author":"@type":"Organization","name":"Autoren der Wikimedia-Projekte","publisher":"@type":"Organization","name":"Wikimedia Foundation, Inc.","logo":"@type":"ImageObject","url":"https://www.wikimedia.org/static/images/wmf-hor-googpub.png","datePublished":"2009-06-19T20:27:19Z","dateModified":"2018-06-19T09:55:50Z","image":"https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/1f/FD_1.jpg"(window.RLQ=window.RLQ||[]).push(function()mw.config.set("wgBackendResponseTime":131,"wgHostname":"mw1252"););aq0,iXEjWf03b2x8bEas l7hlX4E TiiEd0X,CKaRtnZp,k9j,6 HUdc
3rGd VGInwIHu 6Uu d4Q0W,LdaVW0ThRebzQynyW

Popular posts from this blog

Bruad Bilen | Luke uk diar | NawigatsjuunCommonskategorii: BruadCommonskategorii: RunstükenWikiquote: Bruad

Færeyskur hestur Heimild | Tengill | Tilvísanir | LeiðsagnarvalRossið - síða um færeyska hrossið á færeyskuGott ár hjá færeyska hestinum

Chléb Obsah Etymologie | Pojmy při krájení bochníku nebo pecnu chleba | Receptura a druhy | Typy českého chleba | Kvalita chleba v České republice | Cena chleba | Konzumace | Postup výroby | Odkazy | Navigační menuDostupné onlineKdo si mastí kapsu na chlebu? Pekaři to nejsouVývoj spotřebitelských cen – Český statistický úřadDostupné onlineJak se co dělá: Chleba4008364-08669