Skip to main content

Bara Taolenn Istor | Bleud | Goell | Pegement a vara a vez debret? | A bep seurt | Pennadoù kar | Lañser merdeiñ

Multi tool use
Multi tool use

Bara


bouedbleudholendourfornc'hreunminvigedgwinizhsegalheizkraoñkistingoelltoazWikimedia Commons












Bara




Eus Wikipedia






Sauter à la navigation
Sauter à la recherche




Bara a bep seurt




Torzh 1.7 kg hag a c'haller mirout eizhtez hervez ar baraer.




Tres ur varenn bet kavet e rivinoù Pompei


Ar bara, boued kentañ meur a gumuniezh war an Douar, hag unan eus ar meuzioù koshañ en istor Mab-Den, a zo boued graet gant bleud, holen ha dour, ha poazhet en ur forn.
War ar gorre emañ ar c'hreun, ha dindan emañ ar minvig.




Taolenn





  • 1 Istor


  • 2 Bleud


  • 3 Goell


  • 4 Pegement a vara a vez debret?


  • 5 A bep seurt

    • 5.1 Lennadurezh



  • 6 Pennadoù kar




Istor |



Bleud |


Bleud ed a vez implijet, gwinizh pe segal. Gallout a reer lakaat un tamm bleud heiz, pe kraoñ, kistin, evel e broioù zo.



Goell |


Lakaet e vez goell ivez, da lakaat an toaz da c'hoiñ. Pa ne vez goell er bara e vez lavaret eo panenn.





Pegement a vara a vez debret? |




































Debriñ bara en Europa - Orin : EBSSA, 1999
Brokementad bep bloaz
(pet kg bep bloaz dre zen)
Lodenn an industriezh er c'henderc'had

(e %)
Alamagn8435
Danmark7251
Aostria7034
Italia6610
Belgia6536
Izelvroioù6074
Bro-C'hall5820
Norvegia58?
Spagn5720
Bro-Saoz3777




A bep seurt |



  • Bara-mel, graet gant mel. Jinjebr a vez lakaet e-barzh gant ar Saozon.




Lennadurezh |




Levr Parmentier.


  • Nicolaï, Tractatus singularis de panis natura, usu, affectionibus, operationibus, divisionibus et varietalibus, Dantzig, 1651

  • Parmentier, Rapport sur le pain des troupes, 1778

  • Fautier, De la fabrication du pain dans la classe agricole et de ses rapports avec l'économie politique, Paris, 1845

  • Roland, Appareils de panification, pétrin mécanique, four à air chaud et à sole tournante, Paris 1855

  • André Garnier, Pains et viennoiseries, recettes et techniques, édit. Dormonval, Lucerne, 1992 (ISBN 2-7372-2272-9)

  • Child, Julia, et Simone Beck. Mastering the Art of French Cooking, Volume 2. New York, Alfred A. Knopf, 1970.

  • Reinhart, Peter, Crust and Crumb. Berkeley, Ten Speed Press, 1998, ISBN 1-58008-802-3.

  • Robertson, Laurel, et al., The Laurel's Kitchen Bread Book, éd. 2ème. New York, Random House, 2003, ISBN 978-0-8129-6967-2.


Pennadoù kar |


  • bara-mel


  • Bara zo ur ger a gaver en anv meur a louzaouenn, gwelout bara (louzoù)


  • Barra a gaver el lec'hanvadurezh.




Commons


Muioc'h a restroù diwar-benn

ar Bara

a vo kavet e Wikimedia Commons.











Adtapet diwar « https://br.wikipedia.org/w/index.php?title=Bara&oldid=1823824 »










Lañser merdeiñ



























(window.RLQ=window.RLQ||[]).push(function()mw.config.set("wgPageParseReport":"limitreport":"cputime":"0.052","walltime":"0.074","ppvisitednodes":"value":84,"limit":1000000,"ppgeneratednodes":"value":0,"limit":1500000,"postexpandincludesize":"value":577,"limit":2097152,"templateargumentsize":"value":25,"limit":2097152,"expansiondepth":"value":3,"limit":40,"expensivefunctioncount":"value":0,"limit":500,"unstrip-depth":"value":0,"limit":20,"unstrip-size":"value":0,"limit":5000000,"entityaccesscount":"value":0,"limit":400,"timingprofile":["100.00% 7.323 1 -total"," 47.93% 3.510 1 Patrom:ISBN"," 33.72% 2.469 1 Patrom:Commons"," 15.06% 1.103 1 Patrom:Prettytable"],"cachereport":"origin":"mw1312","timestamp":"20190409144406","ttl":2592000,"transientcontent":false););"@context":"https://schema.org","@type":"Article","name":"Bara","url":"https://br.wikipedia.org/wiki/Bara","sameAs":"http://www.wikidata.org/entity/Q7802","mainEntity":"http://www.wikidata.org/entity/Q7802","author":"@type":"Organization","name":"Contributeurs aux projets de Wikimu00e9dia","publisher":"@type":"Organization","name":"Wikimedia Foundation, Inc.","logo":"@type":"ImageObject","url":"https://www.wikimedia.org/static/images/wmf-hor-googpub.png","datePublished":"2009-01-10T11:15:48Z","dateModified":"2019-01-10T20:55:56Z","image":"https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/1f/FD_1.jpg","headline":"boued"(window.RLQ=window.RLQ||[]).push(function()mw.config.set("wgBackendResponseTime":141,"wgHostname":"mw1328"););P9CQnHTCNh7rVWea5cxAvcy4 73AGSCOJEVXRwqP23Dgz48h
fbJ804AXd,R 1zEYA,OPaG,BwDmGnoV3,7uMVPDMaoXPRbROSIx4Wv 8jZWHPjemWY0xQS,9vYQSjJ ENwx n oJ,ZJ0 rGy

Popular posts from this blog

Bruad Bilen | Luke uk diar | NawigatsjuunCommonskategorii: BruadCommonskategorii: RunstükenWikiquote: Bruad

Færeyskur hestur Heimild | Tengill | Tilvísanir | LeiðsagnarvalRossið - síða um færeyska hrossið á færeyskuGott ár hjá færeyska hestinum

Chléb Obsah Etymologie | Pojmy při krájení bochníku nebo pecnu chleba | Receptura a druhy | Typy českého chleba | Kvalita chleba v České republice | Cena chleba | Konzumace | Postup výroby | Odkazy | Navigační menuDostupné onlineKdo si mastí kapsu na chlebu? Pekaři to nejsouVývoj spotřebitelských cen – Český statistický úřadDostupné onlineJak se co dělá: Chleba4008364-08669