Skip to main content

Bara Taolenn Istor | Bleud | Goell | Pegement a vara a vez debret? | A bep seurt | Pennadoù kar | Lañser merdeiñ

Bara


bouedbleudholendourfornc'hreunminvigedgwinizhsegalheizkraoñkistingoelltoazWikimedia Commons












Bara




Eus Wikipedia






Sauter à la navigation
Sauter à la recherche




Bara a bep seurt




Torzh 1.7 kg hag a c'haller mirout eizhtez hervez ar baraer.




Tres ur varenn bet kavet e rivinoù Pompei


Ar bara, boued kentañ meur a gumuniezh war an Douar, hag unan eus ar meuzioù koshañ en istor Mab-Den, a zo boued graet gant bleud, holen ha dour, ha poazhet en ur forn.
War ar gorre emañ ar c'hreun, ha dindan emañ ar minvig.




Taolenn





  • 1 Istor


  • 2 Bleud


  • 3 Goell


  • 4 Pegement a vara a vez debret?


  • 5 A bep seurt

    • 5.1 Lennadurezh



  • 6 Pennadoù kar




Istor |



Bleud |


Bleud ed a vez implijet, gwinizh pe segal. Gallout a reer lakaat un tamm bleud heiz, pe kraoñ, kistin, evel e broioù zo.



Goell |


Lakaet e vez goell ivez, da lakaat an toaz da c'hoiñ. Pa ne vez goell er bara e vez lavaret eo panenn.





Pegement a vara a vez debret? |




































Debriñ bara en Europa - Orin : EBSSA, 1999
Brokementad bep bloaz
(pet kg bep bloaz dre zen)
Lodenn an industriezh er c'henderc'had

(e %)
Alamagn8435
Danmark7251
Aostria7034
Italia6610
Belgia6536
Izelvroioù6074
Bro-C'hall5820
Norvegia58?
Spagn5720
Bro-Saoz3777




A bep seurt |



  • Bara-mel, graet gant mel. Jinjebr a vez lakaet e-barzh gant ar Saozon.




Lennadurezh |




Levr Parmentier.


  • Nicolaï, Tractatus singularis de panis natura, usu, affectionibus, operationibus, divisionibus et varietalibus, Dantzig, 1651

  • Parmentier, Rapport sur le pain des troupes, 1778

  • Fautier, De la fabrication du pain dans la classe agricole et de ses rapports avec l'économie politique, Paris, 1845

  • Roland, Appareils de panification, pétrin mécanique, four à air chaud et à sole tournante, Paris 1855

  • André Garnier, Pains et viennoiseries, recettes et techniques, édit. Dormonval, Lucerne, 1992 (ISBN 2-7372-2272-9)

  • Child, Julia, et Simone Beck. Mastering the Art of French Cooking, Volume 2. New York, Alfred A. Knopf, 1970.

  • Reinhart, Peter, Crust and Crumb. Berkeley, Ten Speed Press, 1998, ISBN 1-58008-802-3.

  • Robertson, Laurel, et al., The Laurel's Kitchen Bread Book, éd. 2ème. New York, Random House, 2003, ISBN 978-0-8129-6967-2.


Pennadoù kar |


  • bara-mel


  • Bara zo ur ger a gaver en anv meur a louzaouenn, gwelout bara (louzoù)


  • Barra a gaver el lec'hanvadurezh.




Commons


Muioc'h a restroù diwar-benn

ar Bara

a vo kavet e Wikimedia Commons.











Adtapet diwar « https://br.wikipedia.org/w/index.php?title=Bara&oldid=1823824 »










Lañser merdeiñ



























(window.RLQ=window.RLQ||[]).push(function()mw.config.set("wgPageParseReport":"limitreport":"cputime":"0.052","walltime":"0.074","ppvisitednodes":"value":84,"limit":1000000,"ppgeneratednodes":"value":0,"limit":1500000,"postexpandincludesize":"value":577,"limit":2097152,"templateargumentsize":"value":25,"limit":2097152,"expansiondepth":"value":3,"limit":40,"expensivefunctioncount":"value":0,"limit":500,"unstrip-depth":"value":0,"limit":20,"unstrip-size":"value":0,"limit":5000000,"entityaccesscount":"value":0,"limit":400,"timingprofile":["100.00% 7.323 1 -total"," 47.93% 3.510 1 Patrom:ISBN"," 33.72% 2.469 1 Patrom:Commons"," 15.06% 1.103 1 Patrom:Prettytable"],"cachereport":"origin":"mw1312","timestamp":"20190409144406","ttl":2592000,"transientcontent":false););"@context":"https://schema.org","@type":"Article","name":"Bara","url":"https://br.wikipedia.org/wiki/Bara","sameAs":"http://www.wikidata.org/entity/Q7802","mainEntity":"http://www.wikidata.org/entity/Q7802","author":"@type":"Organization","name":"Contributeurs aux projets de Wikimu00e9dia","publisher":"@type":"Organization","name":"Wikimedia Foundation, Inc.","logo":"@type":"ImageObject","url":"https://www.wikimedia.org/static/images/wmf-hor-googpub.png","datePublished":"2009-01-10T11:15:48Z","dateModified":"2019-01-10T20:55:56Z","image":"https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/1f/FD_1.jpg","headline":"boued"(window.RLQ=window.RLQ||[]).push(function()mw.config.set("wgBackendResponseTime":141,"wgHostname":"mw1328"););

Popular posts from this blog

He _____ here since 1970 . Answer needed [closed]What does “since he was so high” mean?Meaning of “catch birds for”?How do I ensure “since” takes the meaning I want?“Who cares here” meaningWhat does “right round toward” mean?the time tense (had now been detected)What does the phrase “ring around the roses” mean here?Correct usage of “visited upon”Meaning of “foiled rail sabotage bid”It was the third time I had gone to Rome or It is the third time I had been to Rome

Bunad

Færeyskur hestur Heimild | Tengill | Tilvísanir | LeiðsagnarvalRossið - síða um færeyska hrossið á færeyskuGott ár hjá færeyska hestinum