Skip to main content

Breyð Navigatiónsskrávíðka hana

Multi tool use
Multi tool use

Matur og drekka


føðivørumdeiggimjølivatnisúrdeiggjkemiskt












Breyð




Frá Wikipedia, hin frælsa alfrøðin






Jump to navigation
Jump to search




Ljóst breyð


Breyð er ein bólkur av grundleggjandi føðivørum, sum verður framleitt við baking ella steiking. Tað verður gjørt við deiggi, ið verður rørt saman av mjøli og vatni, har ið livandi gersoppar verða tilsettir ella súrdeiggj eller eitt kemiskt hevievni. Breyð er vælumtókt í vesturheiminum. Tað verður oftast gjørt av hveitimjøl, men í kaldari samfeløgum verður rug ofta nýtt sum breyðkorn. Ymiskt annað kann tilsetast, tá ein bakar breyð, eitt nú salt, sukur, hunangur, fitievni, egg, krúdd, krúddurtir. Breyð er ein av elstu føðivørum ið man veit um, tað kann sporast aftur til steinøldina.






Wikimedia Commons logo


Sí miðlasavnið

»Breyð« í Wikimedia Commons.










Heintað frá "https://fo.wikipedia.org/w/index.php?title=Breyð&oldid=319427"










Navigatiónsskrá



























(window.RLQ=window.RLQ||[]).push(function()mw.config.set("wgPageParseReport":"limitreport":"cputime":"0.016","walltime":"0.026","ppvisitednodes":"value":34,"limit":1000000,"ppgeneratednodes":"value":0,"limit":1500000,"postexpandincludesize":"value":1419,"limit":2097152,"templateargumentsize":"value":145,"limit":2097152,"expansiondepth":"value":4,"limit":40,"expensivefunctioncount":"value":0,"limit":500,"unstrip-depth":"value":0,"limit":20,"unstrip-size":"value":0,"limit":5000000,"entityaccesscount":"value":0,"limit":400,"timingprofile":["100.00% 7.277 1 -total"," 60.11% 4.374 1 Fyrimynd:Commonscat"," 39.00% 2.838 1 Fyrimynd:Stubbi"," 30.48% 2.218 1 Fyrimynd:Systurverkætlan"],"cachereport":"origin":"mw1249","timestamp":"20190413153022","ttl":2592000,"transientcontent":false););"@context":"https://schema.org","@type":"Article","name":"Breyu00f0","url":"https://fo.wikipedia.org/wiki/Brey%C3%B0","sameAs":"http://www.wikidata.org/entity/Q7802","mainEntity":"http://www.wikidata.org/entity/Q7802","author":"@type":"Organization","name":"Contributors to Wikimedia projects","publisher":"@type":"Organization","name":"Wikimedia Foundation, Inc.","logo":"@type":"ImageObject","url":"https://www.wikimedia.org/static/images/wmf-hor-googpub.png","datePublished":"2013-09-02T21:56:51Z","dateModified":"2015-09-01T06:33:34Z","image":"https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/45/Strucla_sweet_bread02.jpg"(window.RLQ=window.RLQ||[]).push(function()mw.config.set("wgBackendResponseTime":142,"wgHostname":"mw1262"););h 9ZVUxDeZGcF dFzxeZmGK,YPFNXXliRX Dz,wX O1o3xFOmbW Yfob8kPK
jrX,BA0,jpp

Popular posts from this blog

Bruad Bilen | Luke uk diar | NawigatsjuunCommonskategorii: BruadCommonskategorii: RunstükenWikiquote: Bruad

Færeyskur hestur Heimild | Tengill | Tilvísanir | LeiðsagnarvalRossið - síða um færeyska hrossið á færeyskuGott ár hjá færeyska hestinum

Chléb Obsah Etymologie | Pojmy při krájení bochníku nebo pecnu chleba | Receptura a druhy | Typy českého chleba | Kvalita chleba v České republice | Cena chleba | Konzumace | Postup výroby | Odkazy | Navigační menuDostupné onlineKdo si mastí kapsu na chlebu? Pekaři to nejsouVývoj spotřebitelských cen – Český statistický úřadDostupné onlineJak se co dělá: Chleba4008364-08669